Hisstillverkare

Att vara hisstillverkare innebär att man har väldigt begränsade aktörer att konkurrera med då det inte finns särskilt många hisstillverkare på marknaden. Men de hisstillverkare som finns är stora företag, som till exempel IMEM som är Europas största hisstillverkare och finns i Spanien. De få mindre hisstillverkare som är aktörer på marknaden gör rätt i att nischa sig som så många andra företag tvingas att göra för att överleva. Nu är rätt tid att försöka tänka på hur produkterna går att återvinna för att vara med och bidra till hållbarheten och miljön inför framtiden. Detta är helt rätt väg att gå 2023 och framåt.

Hisstillverkare & återvinning

Visste ni att det faktiskt går att återvinna en hiss? Precis som med så mycket annat så är det möjligt att återanvända en gammal hiss efter att den nått sin livslängd på cirka 25 år. Istället för att byta ut hela hissen som många hisstillverkare väljer att göra så går den att återanvända för att spara pengar och på miljön. Varför kasseras egentligen en hiss då det är möjligt att enbart byta ut de delar som har slitage? Är det på grund av bekvämlighet, för att hisstillverkarna ska få sälja fler hissar eller för att det är jobbigt? Stora delar av hissarna är inte dåliga på något vis utan det som är slitage på är mest ”slitdelar” samt elutrustning.

Hisstillverkare med nytänk

Skönt att höra att även hisstillverkare, i alla fall några av dom, har kommit på att det går att byta ut slitna delar från hissar istället för att kassera hela hissen. Det låter helt otroligt varför man överhuvudtaget byter en hel hiss i stället för att reparera trasiga delar, men det är tydligen ganska vanligt ibland hisstillverkare. För att göra hissarna mer hållbara går det att bygga dom på ett lite annorlunda sätt istället för att bygga utifrån den traditionella konstruktionen med bärram. Att byta ut enstaka delar sparar otroligt mycket energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: zwx